ABONE OL
ABONELiKTEN AYRIL
www.kmarsiv.com
Arşivimiz
Yazarlarımız


Sizden Yorumlar
İletişim
Reklam
Gizlilik İlkeleri
HiÇBiRYERDE - IN NOWHERE LAND

 18 Nisan 2002 - Kahveler Hazırrr


Heyooo. Hepinize nekadar teşekkür etsem azdır. İlk sayı tüm eksiklerine rağmen çok beğenildi. İlginizi eksik etmezseniz çok daha iyilerini yapmaya özen göstereceğimden kuşkunuz olmasın. Şimdiden 2.234 aboneye ulaştık. Amacım makul ve mantıklı bir sayıda durmak. Şimdilik bu sayıyı 5.000 gibi düşünüyorum. Ama siz merak etmeyin, bu ilginiz sürerse bende bir yolunu bulur hepinizin kahvesine şeker olmaya çalışırım.

Sanırım farkındasınız gazeteniz size özel geliyor. O yüzden aynı mail adresiyle yeniden abone olmanıza gerek yok. Ama oraya kendi adresinizi silip, bir arkadaşınızın adresini yazarsanız, işte o zaman beni mutlu edersiniz. (Lütfen beğeneceğinden emin olduğunuz adresler olsun)

Daha ilk günden kahveci adayları yazılarını yollamaya başladılar. Sevgili dostum Ahmet Şeşen'in bir ufak denemesini aşağıda sizlerle paylaşmak istiyorum. Teşekkürler Ahmet, yazmaya devam et lütfen. İlk sayıdan sonra bana maillerle ve telefonlarla ulaşan tüm dostlarıma bir kez daha teşekkür ederim. Sağolun, hepinizi çok seviyorum. Bir sonraki sayıda buluşuncaya kadar bulunduğunuz yerden bir adım öne çıkın. Sevgiyle...

Cem Özbatur, Editör

 Kahvecinin Günlüğü


  • Sizi bilmem ama ben epeydir TRT yi izliyorum. Özellikle diziler ve filmler bir harika. Galiba tevellüt eskidiğinden nostalji yapıyorum. Yok ama gerçek bu. Örneğin bu akşam mükemmel bir dizi var, "Band of brothers". Spielberg ve Hanks imzasını taşıyan bu dizi özellikle 2.Dünya savaşı filmlerinden hoşlananlar için. Ben akşam 21:40 da tv nin karşışında olacağım, tabi ki elimde kahve fincanım. Buyrun beraber seyredelim. Unutmadan söyliyeyim, mükemmel bir siteleri var. İsterseniz bir tıklayın.

    http://www.trt.net.tr


  • 21.Uluslararası İstanbul Film Festivali sürüyor. Ulusal Yarışma bölümünde yarışacak 3 filme uygulanan sansür için nihai karar bugün verilecek. Sansüre konu filmlerden "Hiçbiryerde" nin yapımcısı sevgili Zeynep'in yorumlarını verilecek karar doğrultusunda bir sonraki sayımızda bulacaksınız. Ben gene de programı bulabileceğiniz linki yayınlamaya devam ediyorum.

    http://www.istfest.org/film/tur/timetable_2002.htm


  •  Değişik Kahve Tadı Arayanlara


    Günde 3-5 kupa kahve içmeden duramayanlardan mısınız? Ben maalesef öyleyim. O yüzden buranın adı Kahve Molası:-)). Madem adımız Kahveli, o zaman gelin azıcık gerçek kahve den söz edelim. Biliyormusunuz;
    Italyanlar kahveyi limonla, Avusturyalılar çırpılmış kremayla, Belçikalılar çikolatayla, Hollandalılar kek veya biskuvi ile, Meksikalılar ise tarçınla sever.
    Almanlar ve İsviçreliler sıcak çikolata ve kahve karışımını tercih eder.
    Faslılar kahvelerine biber, Etyoplalılar ise tuz ekler.
    Singapurlu Samanta Leo ise sıcak kahvesine tereyağı eklemeyi sever. (ıııhhh)

    Gelin size pek alışık olmadığımız, değişik bir kahve tarifi vereyim. Deneyin bakalım, belki hoşunuza gider de bana duacı olursunuz.

    Thailand Usulü Buzlu Kahve
    Yarım fican kaynamış suya 7 kaşık koyu kavrulmuş kahve ilave edin daha sonra 2 çay kaşığı süt tozu ile 2 çay kaşığı toz şekeri ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı yarısına kadar buz parçalarıyla doldurduğunuz bardağa boşaltın. Sonra da için. Afiyet olsun.

     Komik Kahveci : Suat Sungur


    Yine bir Mustafa Uzunyılmaz öyküsü:
    Devekuşu Kabare'de "Aşk Olsun" oynanıyor, oyunun bir bölümünde olay pavyonda geçiyor,Mustafa garsonu oynuyor. Pavyona iki adam(M.akpınar,Z.Alasya) ve iki kadın(S.Sonat,A.Selen) gelirler.Bir masaya otururlar.Mustafa oyun gereği ne içeçeklerini soracaktır...

    Mustafa..: Ne alırdınız?
    Zeki.......: iki bira
    Mustafa..(kendince komiklik olsun diye kuliste hazırlanan biranın markasını ima ederek) İki Efes olur mu?
    Metin....:(Akpınar fırsatını bulmuş durur mu) Olur yalnız biri bira olsun biri harabe..
    Deyince bizim Mustafa ilk golü yer..
    Mustafa: Yanında ne alırsınız
    Zeki.....: Neler var?
    Mustafa: Çirez(aynen öyle söylerdi)
    Zeki.....:(fırsatı kaçırmaz) Başka neler var?
    Mustafa: (yavaş yavaş şafak atmaya başlar,çünkü kuliste hazırlanan tabakta Amigo markalı fıstıktan başka bir şey yoktur) Çirez var..
    Zeki...:(şıkıştırır) Anladık yavrum,başka neler var?
    Mustafa.:(iyice paniklemiştir) fıstık var
    Metin..:anladık çocuğum başka bir şey yokmu bu koca dükkanda...
    Mustafa:(çok iyi biliyorki bir şey atsa meselâ üzüm var dese onu isteyecekler,seyircinin önünde iyice panikleyip) Olmaz olur mu amigo var.......deyince,Zeki ve Metin'i ilk defa sahnede gülme krizi tuttu(ya da benim şahit olduğum ilkiydi)

     Günün Kahvecisi : Ahmet Şeşen, İstanbul


    Türk Sanat Musikisi :

    TEST tekniği ile tanışmam ortaokulun son sınıfında Ankara Fen Lisesi sınavları ile başladı. Başlığa bakıp da " ne alaka ? " demeyin birazdan oraya geleceğim. Sonraki yıllarda bu TEST durumu bütün hızıyla devam etti. 1974 yılında üniversite sınavları filan derken aile, iş, dostluk, evlilik, çocuk vs. sürekli devam. İlerleyen yaşlarla cidden bu TEST durumunun hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğunu görüyoruz. Sanki her şey TEST ve sen seçim yapıyorsun ilgili şıklardan. Elbette üstü kapalı sorularda önce ŞIK'ları oluşturup sonra seçiyorsun:-))

    Türk Sanat Müziği'ni de lise yıllarımda sevmeye başlamıştım. Çünkü babam bana bir akordeon almıştı ve annemin iyi bir sesi var idi. Nota filan bilmeden annemin sayesinde ben de Türk Sanat Müziği şarkılarını çalar ve sever oldum. Bir gün jeton düştü ! Bir de ne göreyim; bir çok şarkımız SORU İŞARETİ ile hazırlanmış ! Şarkıların kısa isimleri veya içindeki bölümler hep SORU sorar gibi ! O zaman TEST tekniğine çok uygun bir durum olduğunu keşfettim. Soru sormasa bile uygun olanları da vardı. Şimdi gelelim keşiflerden bir demet bölümüne ve şarkıları nasıl TEST haline getirdiğimize :

    1. Yanıyor mu yeşil köşkün lambası ?
    a. Yanıyor
    b. Yanmıyor
    c. Yanan lamba değil köşkün kendisi
    d. Köşk buradan çok uzakta görünmüyor
    e. Hiçbiri

    2. Çatılmış kaşlarınla kime düşman gibisin ?
    a. Kayınvalidene
    b. Zam yapmayan patronuna
    c. Seni ortada bırakan sevgiline
    d. Tuttuğun takıma
    e. Hiçbiri

    3. O ağacın altını şimdi anıyor musun ?
    a. Ahhhh ! Ahhhh ! Anmaz mıyım ?
    b. Çevre düşmanları ortada ağaç mı bıraktılar ki !
    c. Sadece bir kalp ve isimlerin baş harflerini kazımıştık ya !
    d. Bugünkü aklım olsa !
    e. Hiçbiri

    Bir de şu TEST'de ( e. Hiçbiri ) olayı yok mu ? Çok mu zor oraya bir şeyler daha yazabilmek ? Bazen DOĞRU cevap bile olabiliyordu bu şık. Belki TEST mantığında DOĞRU ama gerçekten DOĞRU cevap ne onu soran yok ! Benden önceki 4 cevap YANLIŞ diyorsun ama DOĞRU cevabı vermiyorsun:-)) İşte Türk Sanat Müziği ve Test . İddiaya varım; bundan sonra dinlediğiniz şarkılarda " Bundan harika bir TEST olur ! " diyeceksiniz.

     İşe Yarar Kısayollar


    http://www.gamyun.net
    Benim pek vaktim olmuyor ama king,tavla ve okeyden hoşlananlar için gerçek bir oyun sitesi. İlk açıldıklarında kendilerini host ederek bir miktar yardımcı olmuştum. Anlıyacağınız benden torpilliler:-))

    http://www.bekargezelim.com
    "Bekar gezmek yalnız gezmek değildir." Sloganları bu. Tamamen bekarlar için hazırlanmış turları ve aktiviteleri tanıtan ciddi bir site. Evli dostlar kızmasınlar, onlara da uygun birşeyler bulmaya çalışacağım.

    http://www.igdas.com.tr/diger/faturasorgu.htm
    İGDAŞ Faturalarınız kaybedip sonrada benim gibi arıyosanız, işte size faturalarınızı sorgulayabileceğiniz bir kısayol.

    http://www.iem.gov.tr/pasaport/psp_onlinepasaport.asp
    Emniyet Müdürlüğünün gerçekten çağdaş bir uygulaması. Artık online pasaport başvurusu yapabiliyorsunuz. Pasaport almayı düşünenler için.

     Damak tadınıza uygun kahveler


    PhotoResizer - v1.0 (385 KB) Free
    http://www.showyourphotos.com/PhotoResizer.exe

    Aldığınız maillere iliştirilmiş birkaç megabaytlık resimleri yüklemeye çalıştığınızda sanırım siz de benim gibi yollayanın kulaklarını çınlatıyorsunuzdur. Eğer sizde öyle kocaman resimleri yollayanlardansanız lütfen bu programı kullanın. Küçük bir program ama büyük işler başarıyor. Programı çalıştırıyor, kocaman resmi seçiyor daha sonra da hem enini, boyunu hem de dosya boyutunu maille yollanabilir hale getirebiliyorsunuz. Kulaklarınız çınlamasın istiyorsanız bu programı mutlaka deneyin.

    Tiny Personal Firewall 2.0.15 (1.35 MB) Free
    http://new.tinysoftware.com/tiny/files/apps/pf2.exe

    Bilgisayarınıza tecavüz edenleri önlemenin en kestirme yolu. Evde kullandığımız bilgisayarlar öylesine korumasızlar ki, mutlaka bir güvenlik görevlisine ihtiyaçları var. İnternete bağlı kaldığımız sürece her türlü saldırıya açığız, unutmayın. Bu bedava programı bu türden rahatsızlıkları olanlara şiddetle tavsiye ediyorum. Gelin bilgisayarlarımızı koruyalım.
    http://www.kmarsiv.com/sayilar/20020418.html 18 Nisan 2002 - ©2002-kmarsiv.com